Tvorci Instagrama napuštaju kompaniju

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvorci Instagrama napuštaju kompaniju

Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram, Kevin Sistrom i Majk Kriger, saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost".

Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više od milijardu korisnika.

BBC prenosi da su osnivači napustili kompaniju u vreme kada su postojale tenzije u odnosu sa rukovodstvom Facebooka.

Popularnost Instagrama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << značajano je porasla u vreme kada upotreba osnovnih funkcija Facebooka stagnira.

Zbog toga se društvena mreža našla pod pritiskom da izvuče što više novca od svojih korisnika dodavanjem novih funkcija.

Komentatori navode da je takav pristup protivan originalnom fokusu Instagrama na jednostavnost.

Sistrom i Kriger pokrenuli su sajt za razmenu slika 2010. godine i nastavili da upravljaju ovim servisom nakon što ih je kupio Facebook.

"Sada smo spremni za novo poglavlje. Stvaranje novih stvari zahteva korak unazad, razumevanje onoga što nas inspiriše i povezivanje toga sa onim što je potrebno svetu. To je naš plan", saopštio je Sistrom.

Direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg saopštio je da Instagram odražava "kombinovane talente" svojih osnivača i da je mnogo naučio od njih u prethodnih šest godina.

Sistrom i Kriger, koji su u tridesetim godinama, upoznali su se tokom studiranja na Univerzitetu Stenfrod.

Oni su 2010. godine napravili aplikaciju Instagram samo za telefone "iPhone", a inspirisale su ih stare polaroid fotografije.

Instagram je imao oko 30 miliona korisnika 2012. godine, kada ih je kupio Facebook.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suosnivači Instagrama napustili kompaniju

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2018

Suosnivači platfrome za deljenje slika Instagram Kevin Sistrom i Majk Kriger saopštili su da napuštaju kompaniju da bi "istraživali svoju radoznalost i kreativnost"...Društvena mreža Facebook kupila je Instagram 2012. godine za milijardu dolara u gotovini i akcijama, a sada ovaj servis ima više...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.