Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzlanski pozorišni dani nude četiri predstave

Tuzlanski pozorišni dani počinju 12. februara premijerom predstave „ Ko se boji Virdžinje Vulf“ po teksu Edvarda Olbija. Predstava će se igrati u novom adaptiranom prostoru i novoj sceni.

U predstavi koji jue režirao Jovica Pavić, igraju Meliha Fakić ( Marta), Nermin Omić ( Džordž), Elvira Aljukić i Nedim Malkočević ( Nik).

Za glumicu Melihu Fakić predstava je izuzetno bitna jer je na istom tekstu radila diplomski rad, ali tada u obliku mlađeg ženskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lika.

„ Glumila sam Hani i to je bila bitna predstava u mom životu. Tada mi je bila čast igrati sa mojim profesorom Miralemom Zubčevićem. Danas, igram Martu. Ova Virdžinija, ako ne ista, bit će bolja. Napravili smo dobar posao. Očekujem dobru predstavu. „- kazala je Fakić i dodala da je tekst predstave antologijski i dobro provjeren. Njen kolega , Neidm Malkočević, igra mladog profesora Nika koji je vrlo ambiciozan i pokušava svoje ciljeve ostvariit kroz niz okolnosti. „ To se nameće u tim pomješanim odnosima u braku i on to na perfidan način pokušava iskorsiti. To je vrlo zahjtevna i slojevita uloga, ali kada imate dobre partnere i reditelja, lako se to rješava.“- mišljenja je ovaj 29- godišnji glumac čiju su ulogu do sada igrali brojni glumci.

Premijerom pomenute predstave, otvaraju se 22. Tuzlanski pozorišni dani koji će ove godine imati samo četiri predstave jer zbog renoviranja zgrade organizacije je drugačije planirana.

„ Ipak, ova revija produžit će se do maja mjeseca jer imamo gostovanje Hrvatskog narodnog pozorišta iz Osjeka, pozorišta iz Pečuha, Sombora, Kikinde,itd. „- pojasnio je Armin Ćatić, direktor „ Narodnog pozorišta“ Tuzla.

Publika će imati priliku uživati u predstavama „ Ko se boji Virdžinije Vulf“, „ Prst“, „ Mišolovka“, „ Zla žena“ i „ Gospođa minsitarka“.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.