Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Radnici TTU-a pred zgradom Vlade

Radnici TTU-a iz Tuzle stigli su pred zgradu Vlade TK gdje namjeravaju ostati sve dok Vlada TK ne udovolji njihovim zahtjevima.

Namjeravaju postaviti šator u kojem će boraviti do daljeng. Njihovi zahtjevi su uvezivanje radnog staža, materijalno zbirnjavanje i isplate zaostalih plaća. Također ponovili su da neće dopustiti da TTU ode pod stečaj.

Tvrde da TTU ima perspektivu ali da Vlada TK ovu tvornicu želi uništiti jer im ne želi otvoriti račun preko kojeg bi ova tvornica mogla poslovati. Iz Vlade TK i dalje jedino odgovor da je sudbina TTU reprogramirani stečaj.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Radnici TTU ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Izvor: Capital.ba, 04.Jun.2015

TUZLA, Stotinjak radnika Tvornice transportnih uređaja /TTU/ iz Tuzle protestuje danas ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, očekujući da im se obrati neko iz kantonalne vlade. Radnici kažu da će noć provesti ispred zgrade Vlade, gdje će postaviti šator, ako im se niko ne obrati i ne počne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.