Tužilaštvo traži mesec dana pritvora za predsednika FBiH

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži mesec dana pritvora za predsednika FBiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana za predsednika Federacije BiH Živka Budimira koji je uhapšen u Sarajevu.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor za još osam osoba uhapšenih u jučerašnjoj akciji, a Sud odluku treba da donese u roku do 48 sati.

Pritvor je zatražen jer većina uhapšenih poseduje dvojna državljanstva, zbog čega postoji mogućeg njihovog bekstva iz BiH.

Juče uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Budimir je osumnjičen da je umešan u korupciju i da je primao mito za pomilovanje osuđenika iz zatvora.

Budimir je, kako mediji navode, za 20 meseci oslobodio 32 zatvorenika, a za dve godine je pomilovao ukupno 162 osuđenika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo zatražilo pritvor za predsjednika Federacije BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2013

Sud će u roku od 24 do 48 sati odlučiti o zahtjevu tužioca za jednomjesečni pritvor za predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, te još osam od 19 uhapšenih u opsežnoj akciji policije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Živko Budimir za pare pustio na slobodu 59 okorelih kriminalaca

Izvor: Blic, 28.Apr.2013, 09:51

Tužilaštvo BiH zatražilo je juče od suda da se odredi pritvor od 30 dana predsedniku Federacije BiH Živku Budimiru i za još osam uhapšenih pod sumnjom da su uzeli novac za 59 pomilovanja okorelih kriminalaca. Klikni za uvećanje (+)..Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da je pritvor...

Nastavak na Blic...

SPP o odluci Tužilaštva BiH o Budimiru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2013

Stranka pravde i poverenja (SPP) u nedelju je oštro osudila, kako navodi, uplitanje političkih igara u rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine. SPP, reagujući na odluku Tužilaštva BiH da traži pritvor za predsednika Federacije BiH i predsednika SPP-a Živka Budimira, smatra da ta odluka "potvrđuje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.