Tužilaštvo traži istragu protiv direktora Tigra

Izvor: Blic, 08.Mar.2013, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži istragu protiv direktora "Tigra"

Više javno tužilaštvo u Pirotu zatražilo je danas sprovođenje istrage protiv direktora kompanije "Tigar tajers", ranije "Tigar MH", zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saopštilo je Tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da je Nikolić od 2003. do kraja 2007, iskorišćavanjem ovlašćenja direktora pribavio sebi i drugima imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 170 miliona dinara, dok je naneo štetu "Tigar Tajersu" od oko 290 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Tužilaštvo navodi da se osnovano sumnja da je Nikolić prethodno zaključio ugovor sa firmom "Projektinova" iz Beograda, kao zastupnikom navodne "grupe autora" iz Pirota, a ugovorom je predviđeno da "Projektinova" završi i ustupi korisniku autorsko delo navedeno u ugovoru na neodređeno vreme.

Na osnovu tog ugovora, Nikolić je naložio plaćanje 61 fakture "Projektinovi" u ukupnom iznosu od 290 miliona dinara, iako je znao da se računi ne odnose na autorska dela i da njegovo preduzeće neće primiti ništa što je ugovorom predviđeno, navodi se u zahtevu za sprovođenje istrage.

Tužilaštvo, takođe, navodi da je Nikolić znao da će "Projektinova" po dobijanju novca od "Tigar Tajersa" i po odbitku provizije i pripadajućih poreskih obaveza na autorski honorar, ostatak sredstava uplatiti na njegov tekući račun i na račune 86 zaposlenih u "Tigar Tajers".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.