Tužilaštvo predlaže istragu o grobnici kod Raške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo predlaže istragu o grobnici kod Raške

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije predložilo je da se preduzmu istražne radnje na otkrivanju mesta masovne grobnice nedaleko od Raške, odnosno da istražni sudija obavi uviđaj na toj lokaciji, saopšteno je danas.

Tužilaštvo je predložilo istražnom sudiji da izađe na lice mesta, u krug preduzeća "Kosmetput", u mestu Rudnica, kod Raške, da obavi uviđaj i da se, ukoliko se potvrdi informacija da se radi o masovnoj grobnici, izvrši ekshumacija posmrtnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostataka i potom obdukcija i identifikacija žrtava.

Istražnom sudiji je predloženo da se uviđaj obavi u prisustvu predstavnika Euleksa, Tužilaštva za ratne zločine, MUP-a Srbije, Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije i Radne grupe za nestala lica iz Prištine.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da se sumnja da su u masovnu grobnicu krajem maja ili početkom juna 1999. godine, pred kraj ratnih sukoba na Kosovu, prebačeni posmrtni ostaci iz primarnih grobnica u okolini Drenice.

Mesto gde se nalazi potencijalna masovna grobnica precizno je određeno u Izveštaju Euleksa - Jedinice za ratne zločine, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo predlaže istragu o masovnoj grobnici kod Raške

Izvor: Blic, 18.Maj.2010

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije predložilo je da se preduzmu istražne radnje na otkrivanju mesta masovne grobnice nedaleko od Raške, odnosno da istražni sudija obavi uviđaj na toj lokaciji, saopšteno je danas...Tužilaštvo je predložilo istražnom sudiji da izađe na lice mesta,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.