Tužilaštvo radi na novim dokazima

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo radi na novim dokazima

Beograd -- Povodom pisma brata Slavka Ćuruvije, Miljko Radisavljević rekao je za B92 da je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv počinilaca ovog krivičnog dela.

"U istrazi, Tužilastvo je sa radnom grupom, koju čine pripadnici policije i BIA, došlo do novih dokumenata i podataka. Njihova analiza i veštačenje su u toku. Očekujemo da će to omogućiti ne samo identifikovanje učinilaca već i razjašnjenje njihovih uloga u ovom zločinu. Tužilaštvo ne radi na bilo čija "namigivanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već na osnovu dokaza koji mu se prezentuju", kaže Radisaljević.

Tužilaštvo za organizovani kriminal nije odgovorno što dokazi nisu prikupljeni odmah posle zločina ili u kratkom vremenu nakon toga od strane lica čiji je to bio poseban zadatak i zakonska obaveza.

"Traganje za dokazima mnogo godina nakon događaja i problemi koje takva okolnost nosi sa sobom zahtevaju mnogo rada, upornosti a i vremena. Na osnovu rezultata istražnih radnji koje su u toku kao i drugih dokaza koje je prikupila Radna grupa i Tužilaštvo za organizovani kriminal biće doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka protiv određenih lica", dodao je tužilac Miljko Radisavljević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radisavljević: Novi dokazi u slučaju Ćuruvija

Izvor: RTS, 01.Dec.2013

Povodom ubistva Slavka Ćuruvije Tužilaštvo za organizovani kriminal je sa radnom grupom, koju čine pripadnici policije i BIA, došlo do novih dokumenata i podataka, rekao za RTS tužilac Miljko Radisavljević. Njihova analiza i veštačenje su u toku, navodi se u saopštenju. ..Tužilaštvo za organizovani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.