Tužilaštvo ispituje aferu sa firmom WDW Soft

Izvor: Blic, 28.Apr.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ispituje aferu sa firmom WDW Soft

NOVI SAD - Afera u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, koji je inostranoj firmi „WDW Soft” namestio da dobije višemilionski posao, u vezi sa školskim bazama podataka, ne završava se samo na saznanjima da je ovo preduzeće prošlo na konkursu u vreme kada nije ni postojalo.

Prema saznanjima „Blica”, „WDW Soft” je dobila posao iako je ponudila i potpuno suprotne tehničke uslove od onih koji su bili propisani konkursom. Izvor „Blica” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je dobro upućen u dešavanja u pokrajinskim vlastima, objašnjava i da „WDW Soft” čak i nema server neophodan za ovaj posao, pa se tako školska baza vrednih podataka nalazi kod potpuno druge firme.

U Republičkom tužilaštvu za „Blic” kažu da je pokrenut pretkrivični postupak.

U bazi podataka nalaze se podaci o 200.271 licu. Njih 75.000 su učenici, a 93.000 su roditelji. Firma koja je dobila posao mogla je mesečno da zarađuje najmanje 1.116.000 dinara mesečno. Primera radi, svaki od upisanih roditelja makar jednom nedeljno 'pusti’ SMS da vidi ocene svog deteta, što je 372.000 SMS-ova mesečno, sa minimalnom cenom od tri dinara.





Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.