Tužilaštvo: Oštetio Železnice za 78 miliona dinara

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Oštetio Železnice za 78 miliona dinara

Tužilaštvo je prikupilo dokaze po krivičnoj prijavi protiv bivšeg pomoćnika generalnog direktora Železnica Srbije Ljubomira Stožinića, koji se tererti za štetu od 78 miliona dinara.

Foto: MONDO/Mladen Stojović

Stožinić se tereti da je od 1. januara 2010. do 31. decembra 2012. godine overavao račune na ime reprezentacije iako ta sredstva nisu korišćena u te svrhe, i to zaposlenima koji na to nisu imala pravo, kao što su predsednici sindikata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << članovi upravnog odbora i slično.

Stožinić, koji je bio pomoćnik generalnog direktora Železnica za zavisna preduzeća i sindikate, osumnjičen je da je iskorišćavanjem službenog položaja oštetio to javno preduzeće za 77.991.626 dinara.

Krivična prijava je rezultat zajedničkog rada Državne revizorske insitutucije, Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Odeljena za suzbijanje privrednog kriminaliteta Uprave kriminalištičke policije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.