Tužilaštvo KiM dobilo u opremi 432 hiljade dolara

Izvor: S media, 28.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo KiM dobilo u opremi 432 hiljade dolara

Američka ambasada u Prištini uričila ministarstvima unutrašnjih poslova i pravde Kosova, za potrebe specijalnog tužilaštva Kosova, opremu vrednu 432.000 dolara.

Oprema obuhvata 15 vozila marke „ford escort" i „ćeroke“, uključujući i dva potpuno opremljena ambulantna vozila, kancelarijski nameštaj i kamere za nadzor, koje su koristili pripadnici američkog kontingenta policije, 10 kompleta za digitalno uzimanje otisaka i drugo.

Primopredaju opreme ministrima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << unutrašnjih poslova Zenunu Pajazitiju I pravde Nekibe Keljmendi izvršila je odlazeći ambasador SAD Tina Keidanou, istakavši da ovaj poklon obeležava tranziciju pomoći američkog sistema vladavini prava na Kosovu.

"Ova oprema je prethodno podržala američke programe koji su saradjivali sa UNMIK policjom na Kosovu, u vreme dok su kosovske institucije bile usredsredjene na razvoj sopstvenih kapaciteta za sprovodjenje zakona i očuvanja mira na Kosovu", rekla je Keidanou na svečanosti.

Ona je ocenila da tranzicija sa UNMIK-a na Euleks predstavlja zančajan korak i pokazuje da "nezavisno Kosovo snosi odgovornost za zaštitu prava i slobode svojih gradjana".

"Preostaje mnogo toga da se uradi, a Vlada SAD je svesna da je Kosovo mlada država sa potrebom za obimnijim resursima. Naša pomoć institucijama ne prestaje primopredajom ove opreme", rekla je Keidanou.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.