Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzilastvo: Istraga protiv četvorice zbog šverca kokaina

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, donelo je danas naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina.

Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Đanković i Mirko Đanković koji su lišeni slobode u Srbiji kao i B.I.koji trenutno nije dostupan organima gonjenja, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je najavljeno, u Tužilaštvu će tokom dana biti saslušani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osumnjičeni Dragan i Mirko Đanković.

Predistražni postupak sprovela je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, a u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije.

Na jedrilici koju je španska policija presrela u blizini Azorskih ostrva, a na kojoj su se nalazilo osumnjičeni Vladislav Funštajn, kao i državljanin Rusije i državljanin Meksika, pronađeno je i zaplenjeno 800 kilograma opojne droge kokain.

Postoji sumnja da je osumnjičeni Vladislav Funštajn organizovao kriminalnu grupu, koja je za cilj imala da izvrši prenos opojne droge – kokaina iz Južne Amerike do Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičeni iz Srbije su pripadnicima grupe koji vrše transport, obezbeđivali logističku podršku, uplatama novca neophodnog za finansiranje puta i transporta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Istraga protiv četvorice osumnjičenih za šverc kokaina

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2019

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za učešće u švercu kokaina...Osumnjičeni su Vladislav Funštajn, koji je uhapšen u Španiji, Dragan Đanković i Mirko Đanković koji su lišeni slobode u Srbiji, kao i B.I....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.