Tužilaštvo BiH nema saznanja o prisluškivanjima

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 14:41

Tužilaštvo BiH nema saznanja o prisluškivanjima

Tužilaštvo BiH nije upoznato i nema saznanja da Obaveštajno-sigurnosne agencija BiH nezakonito prisluškuje političare i novinare, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

To je usledilo nakon što je ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković rekao da je bilo stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

"U skladu sa zakonom, OSA ima nadzorne organe u vidu Parlamentarne komisije za nadzor nad radom OSA-e i Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednosti u Savetu ministara BiH, koji sva saznanja o eventualnim nezakonitostima mogu prijaviti nadležnim institucijama", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Ministar bezbnosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je Srni da ministarstvo na čijem je čelu nema saznanja o nelegalnom prisluškivanju političara i novinara.

Konaković je rekao je da je u OSA zadokumentovano više od 100 slučajeva zloupotrebe prisluškivanja bez naloga suda i da su Tužilaštvu BiH prosleđeni dokazi koji govore o krivici bivšeg direktora ove agencije Osmana Mehmedagića.

On je rekao da je bilo stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.