Tužilac o Agrobanci: Tek smo počeli

Izvor: Kurir, 13.Avg.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac o Agrobanci: Tek smo počeli

Ne govorimo o imenima. Ne želimo da najavljujemo ko će biti saslušan, ko će biti obuhvaćen istragom, niti protiv koga će biti podignuta optužnica, kaže Miljko Radosavljević

BEOGRAD - Tužilac Miljko Radisavljević kaže da je rad na slučaju Agrobanka tek počeo i da je urađen samo manji deo, ali nije hteo da komentariše eventualno saslušanje bivšeg guverenra NBS Dejana Šoškića.

"Ne govorimo o imenima. Ne želimo da najavljujemo ko će biti saslušan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ko će biti obuhvaćen istragom, niti protiv koga će biti podignuta optužnica", kaže on za B92.

Tužilac za organizovani kriminal je tako odbio da komentariše navode o bivšem guverneru NBS i nedostavljanju izveštaja o vanrednoj kontroli Agrobanke MUP. Policija kaže da sve zavisi od tužilaštva.

"Mislim da su dalji razgovori sa njim (Šoškićem) u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", precizirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tanjugu.

U MUP-u smatraju da je "nekorektno" to što su iz Narodne banke "iznošene laži", ali to je, kažu, "njihov problem".

Podsetimo, kriminilistička policija MUP-a Srbije je septembra prošle godine zatražila od Narodne banke izveštaj o vanrednoj kontroli rada "Agrobanke", ali je iz NBS u policiju stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave jer je reč o "službenoj tajni".

TV B92 je objavila u petak da je NBS pokušala da upozori da se nešto događa sporno u poslovanju "Agrobanke" još u oktobru 2011. kada je podnela zapisnik Upravi kriminalističke policije. B92 je ekskluzivno i objavlila deo interne beleške o tome.

Policija je istragu započela tek u februaru 2012. saznaje B92 u MUP.

Dejan Šoškić nije bio spreman za B92 pred kamerama da govori o ovoj temi, ali nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da se - NBS povodom "Agrobanke" obratila i tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću 27. juna ove godine.

NBS-u je tada odgovoreno da "s obzirom da je tužilaštvo već pokrenulo postupak radi prikupljanja podataka, dokaza i informacija u vezi sa postupanjem odgovornih lica u pomenutoj banci, krivična prijava Narodne banke Srbije kao inicjalni akt kojim se tužilaštvu prijavljuju krivična dela, u ovoj situaciji nije nužna, niti neophodna"

Podsetimo, Policija je prošle sedmice uhapsila bivšeg prvog čoveka "Agrobanke", njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja odredjen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.