Tužila Google jer joj je uslikao dekolte

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužila Google jer joj je uslikao dekolte

Google-u je narađeno da plati kompenzaciju Kanađanki iz Montreala nakon što se na Street Viewu pojavio i njen dekolte.

Sudija je doneo ovu odluku zbog narušavanja privatnosti.

Maria Pia Grilo navela u tužbi kako je pretrpela šok i sramotu kada je na Google Street Viewu potražila svoju kuću i otkrila sliku koju su iskoristili a na kojoj ona sedi na tremu i njene grudi su "izložene".

Fotografija je napravljena Googleovom kamerom. Iako su joj zamaglili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lice tvrdi da fotografija pruža dovoljno informacija o njenom identitetu. Zatražila je da joj se zamagli celo telo kao i tablice na automobilu i adresa. Zatražila je i odštetu od 45.000 dolara za emotivnu bol, uključujući depresiju i šale kolega na njen račun.

Google je pristao da zamagli veći deo fotografije, ali je odbio da plati kompenzaciju tvrdeći da je bila na javnom mestu i da se to ne može povezati s njenim emotivnim stanjem.

Sudija je odbio ove navode Googlea kazavši da ljudi ne gube svoje pravo na privatnost na bilo kom mestu i naredio je kompaniji da isplati odštetu od 2.250 dolara i sudske troškove.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.