Tužbe zbog kampanje protiv Kurira

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužbe zbog kampanje protiv Kurira

Adrija medija grupa saopštila je danas da je pokrenula više postupaka pred nadležnim institucijama zbog kampanje koja se vodi protiv te grupe, njenog direktora i vlasnika Aleksandra Rodića i dnevnog lista Kurir, kako bi zaštitila 720 zaposlenih u kompaniji.

Ta medijska grupa podnela je krivične prijave, žalbe, tužbe za naknadu štete protiv televizija Pink i Studio B i njihovih čelnih ljudi Željka Mitrovića i Ivane Vučićević, kao i protiv dnevnog lista Informer i njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << glavnog urednika Dragana J. Vučićevića, kao i vlasnika Farmakoma Miroslava Bogićevića.

Adrija medija grupa navela je da je "inicirala više postupaka radi zaštite svojih Ustavom zagarantovanih prava na život, slobodu i sigurnost, slobodu izražavanja, slobodu mišljenja i savesti, te povodom zaštite slobode i sigurnosti 720 zaposlenih".Kod regulatornog tela za elektronske medije, kako navodi Adrija medija grupa, podneto je sedam prijava, od kojih šest protiv televizije Pink i jedna protiv Studija B.

Nadležnim tužilaštvima podneta je krivična prijava protiv Miroslava Bogićevića za prevaru, kao i dve krivične prijave protiv Dragana J. Vučićevića za neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka, iznošenje ličnih i porodičnih prilika, ometanja pravde, trgovinu uticajem, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, izazivanje panike i nereda i nasilničkog ponašanja, navodi se u saopštenju. Adrija medija grupa dodaje da su Komisiji za žalbe Saveta za štampu podenete tri žalbe protiv Informera i Dragana J. Vučićevića zbog povreda Kodeksa novinara.

"Višem sudu u Beogradu podneto je 27 tužbi za naknadu štete protiv Insajder tima i Dragana J. Vučićevića, televizije Pink i Željka Mitrovića i televizije Studio B i Ivane Vučićević", navodi se u saopštenju.

Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti i zaštitniku građana Adrija medija grupa podnela je tri prijave zbog povreda osnovnih ljudskih prava, a NUNS-u dve molbe radi zaštite medijskih i ljudskih prava. Adrija medija grupa najavljuje da će nastaviti da štiti svoja prava preko nadležnih insititucija, koristeći Ustavom i zakonima dozvoljena pravna sredstva, bez obzira na pokušaj da se ovaj način demokratskog delovanja obesmisli.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Veselinović: Rodić misli da se usprotivio Vučiću, proći će kao matori

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015, 12:59

BEOGRAD - Naprednjak Goran Veselinović, kum premijera Aleksandra Vučića i vlasnik marketinške agencije, planira da danas utiče na određene sudije i tužioce kako bi na njih izvršio pritisak da pokrenu postupak protiv Aleksandra Rodića vlasnika Adria medija grupe i Kurira...- Veselinović je u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.