Tusk:Budimo spremni da dogovora neće biti

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk:Budimo spremni da dogovora neće biti

Brisel -- Predsednik ES Donald Tusk izjavio je da članica EU koje će ostati u bloku nakon izlaska Britanije, moraju biti spremne na to da sporazuma o Bregzitu neće biti.

Kako je rekao, to je "najverovatniji scenario".

"Da budem apsolutno jasan. Činjenica da se spremamo da dogovora neće biti, odvodi nas daleko od napora da se postigne najbolji mogući dogovor ... Nemojmo odustati", napisao je Tusk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pozivnom pismu za samit EU koji se održava u sredu i četvrtak, prenosi Rojters.

On je dodao i da je pozvao britansku premijerku Terezu Mej da se na tom samitu obrati kolegama iz EU.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tusk: Sporazuma o Brexitu neće biti

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2018

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je danas da 27 zemalja članica EU koje će ostati u bloku nakon izlaska Velike Britanije, moraju biti spremne na to da sporazuma o Brexitu neće biti, što je "najvjerovatniji scenario".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.