Turski premijer: Prve informacije - ID je odgovorna

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 02:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski premijer: Prve informacije - ID je odgovorna

Istanbul -- Turski premijer Binali Jildirim navodi da prvi podaci nakon napada ukazuju na to da je za napad na aerodrom "Ataturk" odgovorna Islamska država.

I ranije je bilo izjava pojedinih turskih zvaničnika da je ID odgovorna za napad, ali to nije potvrđeno.

Osim toga, ni sama Islamska država nije preuzela odgovornost za napad.

U terorističkom aerodromu na najveći aerodrom u Turskoj prema poslednjim informacijama ubijena je 31 osoba, a ranjeno je oko 150 ljudi. Međutim, kako se navodi, očekuje se da bi taj broj još mogao da raste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turski premijer: Iza napada najverovatnije Islamska država

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

Premijer Turske Binali Jildirim izjavio je da je u napadu na aerodrom u Istanbulu ubijeno 36 ljudi među kojima su i stranci. Turski premijer je rekao da su tri bombaša samoubice poginula u napadu i da sve ukazuje da je napad izvela Islamska država, preneo je Asošijetid pres...Jildrim je rekao da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.