Izvor: Kurir, 03.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski predsednik Gul u istorijskoj poseti Jermeniji

ANKARA, 3. septembra 2008. (Beta-AFP) - Turski predsednik Abdulah Gul otputovaće u subotu u Jerevan na poziv svog jermenskog kolege Serža Sargsijana da prisustvuje fudbalskoj utakmici dve zemlje, što će biti prva poseta jednog turskog šefa države Jermeniji, saopštilo je tursko predsedništvo. Sargsijan je pozvao Gula da prisustvuje utakmici između Jermenije i Turske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstva 2010. "Smatra se da bi poseta u okviru ove utakmica mogla da stvori novu klimu prijateljstva u regionu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gul u Jerevanu

Izvor: B92, 04.Sep.2008, 01:37

Ankara, Pariz -- Turski predsednik Abdulah Gul otputovaće u subotu u Jerevan da prisustvuje fudbalskoj utakmici dve zemlje, saopštilo je tursko predsedništvo... On će tamo otputovati na poziv svog jermenskog kolege Serža Sargsijana i to će biti prva poseta jednog turskog šefa države Jermeniji....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.