Turski avioni bombardovali položaje PKK

Izvor: VOA, 08.Sep.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski avioni bombardovali položaje PKK

Turski borbeni avioni su danas izvršili vazdušne napade čija su meta kurdski ekstremisti zabranjene Kurdistanske radničke stranke, ili PKK, dok je u bombaškom napadu na jedan minibus u istočnoj Turskoj ubijeno više od deset policajaca.

Državna agencija Anatolija je saopštila da je preko 50 turskih vojnih aviona učestvovalo u šestočasovnim napadima u kojima je "prema preliminarnim izveštajima stradalo 35 do 40 terorista".

U medjuvremenu, najmanje 14 policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je ubijeno pošto je policijski autobus naišao na bombu koju su podmetnuli ekstremisti PKK u istočnoj turskoj pokrajini Igdir. Novinska agencija Dogan javlja da je autobus prevozio grupu policijaca do graničnog prelaza Dilucu, koji povezuje Tursku i Azerbejdžan, kada je pogodjen u blizini jednog sela. Ista agencija je prenela da su turski vojnici ušli dva kilometra u severni Irak, sproveli dvočasovnu kopnenu operaciju i vratili  se u Tursku.

Medjutim, turska vojska nije ni potvrdila ni demantovala tu operaciju. U medjuvremenu, Ričard Mur, britanski ambasador u Turskoj je pozvao na okončanje, kako se izrazio, "besmislenog nasilja" i uputio izraze saučešća porodicama vojnika i policajaca ubijenih u nedavnim sukobima sa PKK.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.