Turski ambasador posetio Opštinu Merošina

Izvor: NTV.rs, 02.Jun.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ambasador posetio Opštinu Merošina

Selo Krajkovac u Opštini Merošina dobilo je igralište za male sportove, zahvaljujući donaciji Turske agencije za razvoj i međunarodnu saradnju “Tika“. Pored toga, ova agencija finansirala je i nabavku sadnica višnje za proizvođače, čime će im biti omogućena veća zarada od prodaje ovog voća na inostranom tržištu.
U igralište za male sportove, turska agencija za razvoj i međunarodnu saradnju uložila je  3.300.000 dinara. Njegovoj završnici najviše se obradovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << 20 učenika isturenog odeljenja OŠ “Jastrebački partizani“.
Gost Merošine, povodom realizacije ovog projekta, bio je ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj.
- Podržali smo izgradnju igrališta, jer je to mesto susretanja, gde će žitelji ovog sela moći da se druže i sa eventualnim gostima iz Turske, s obzirom na to da je prijateljski odnos naših naroda tradicionalan – rekao je Mehmet Kemal Bozaj, ambasador Turske u Beogradu.
Dolazak turskog ambasadora u Merošinu bila je prva poseta ove vrste jednoj od najsiromašnijih opština na Jugu Srbije.
Turska agenicja za razvoj i međunarodnu saradnju sa 750.000 dinara finansirala je i kupovinu novih zasada višnje. Na taj način, kao i učešćem Opštine Merošina i preko projekta „Exchange“, biće obezbeđeno dva i po miliona dinara za kupovinu 16.500 stabala višnje, čime će površina pod ovim voćem biti veća za 20 hektara, što će ovoj opštini i njenim proizvođačima uvećati prihod od izvoza za oko 300.000 evra godišnje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.