Turska priznala da je planirala obaranje aviona

Izvor: B92, 23.Dec.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska priznala da je planirala obaranje aviona"

Turska je de fakto priznala da je planirala napad na ruski avion suhoj-24, navodi zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

Turski generalštab znao je, u trenutku kada je oboren avion suhoj-24, tačno vreme kada ruski bombarderi ispunjavaju svoje borbene zadatke i oblast u kojoj to čine, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, činjenica da su turski zvaničnici objavili izveštaj koji sadrži precizne informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o celokupnom kretanju ruskih aviona u Siriji pokazuje da je Ankara praktično planirala da obori suhoj-24.

Konašenkov je podsetio da su turski mediji citiriali izveštaj zvaničnog predstavnika države Numana Kurtulmusa, koji je naveo precizne podatke o broju ruskih borbenih dejstava u Siriji. Time je zvanična Ankara priznala da dobija podatke o ruskim akcijama u Siriji od SAD, rekao je Konašenkov.

"Ove reči Numana Kurtulmusa (zamenika turskog premijera) mogu da se razumeju kao priznanje turskih zvaničnika da je planiran napad na ruski avion i ubistvo ruskih vojnika", rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, Generalštab Turske je znao tačno vreme i oblast u kojima je ruska avijacija izvodila borbene zadatke kada je suhoj 24 oboren.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.