Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska optužuje Rusiju za propagandu iz sovjetske ere

Turski premijer Ahmed Davutoglu rekao je danas da ruske optužbe da Turska zaradjuje od trgovine naftom sa militantima Islamske države podseća na "laži" koje je proizvodila "sovjetska propagandna mašina" iz vremena hladnog rata.

Davutoglu je to rekao kao odgovor na optužbe ruske vojske da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica lično imaju koristi od trgovine naftom.

"Niko ne veruje u laži sovjetske propagandne mašine", izjavio je Davutoglu pred odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u posetu Azerbejdžanu.

Kako ocenjuje agencija AP to je znak da će dalje eskalirati napetost između Rusije i Turske nakon obaranja ruskog aviona prošle nedelje nedaleko od tursko-sirijske granice.

Davutoglu je rekao da Turska namerava da poveća saradnju u oblasti energetike s Azerbedžanom, ali je naglasio da ti napori nisu povezani sa nesuglasicama sa Rusijom.

Turski premijer je dodao da ruske operacije u Siriji ometaju napore Turske da očisti svoju granicu sa Sirijom od militanata "Islamske države".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davutoglu: Sovjetska propagandna mašina opet radi

Izvor: B92, 03.Dec.2015

Ruske optužbe da Turska zarađuje od trgovine naftom sa ID podseća na "laži sovjetske propagandne mašine" iz hladnog rata, kaže Ahmed Davutoglu...Turski premijer je to izjavio kao odgovor na optužbe ruske vojske da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica lično imaju koristi...

Nastavak na B92...

Davutoglu: Niko ne vjeruje sovjetskoj propagandnoj mašineriji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2015

ANKARA - Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je danas u Ankari kako "više niko ne vjeruje u laži sovjetske propagandne mašinerije"...Govoreći o mnoštvu informacija o situaciji tokom i nakon obaranja ruskog vojnog aviona koji su 24. novembra nakon što je narušio vazdušni prostor Turske presreli...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.