Turska: Uhapšen rukovodilac napada ID u Rusiji i Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Uhapšen rukovodilac napada ID u Rusiji i Nemačkoj

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je da je osumnjičeni pripadnik takozvane Islamske države, koji je uhapšen u Siriji, mozak operacije napada u Rusiji i Nemačkoj.

Prošle nedelje Turska je saopštila da je uhapsila važnog člana ID u Siriji, a Sojlu je kazao da se radi o Jusufu Hubi i da je on rukovodio napadima ID >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Rusiji 2018. godine, kao i na supermarket u Hamburgu, prenosi AP.

"Uhapsili smo visokog člana ID, koji je poznat kao bombaš, proizvođač bombi i mozak samoubilačkih napada", rekao je Sojlu.

Kako je rekao, Huba je pritvoren i ispitan u Siriji.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PAO ZLOGLASNI TERORISTA: Turci uhapsili džihadistu odgovornog za napade u Rusiji i Nemačkoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:21

Pravio bombe i pripremao ubistva...Kako je precizirao ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, reč je o teroristi Džihad ad Din el Naisr Ubejde, koji je poznat i po nadimku Jusuf Huda...Prema njegovim rečima, on se bavio izradom bombi, obučavao je teroriste putem interneta, bavio se vrbovanjem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.