Turska: U eksploziji 27 mrtvih, 100 ranjenih

Izvor: Šumadija Press, 20.Jul.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: U eksploziji 27 mrtvih, 100 ranjenih

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u eksploziji bombe u gradu Suruč poginulo 27 osoba, a preko 100 je ranjeno.

Ipak, turski mediji spekulišu da je u eksploziji više od 30 mrtvih kao i da se sumnja da je eksplodirala kasetna bomba.

Još uvek nije poznat uzrok eksplozije u kulturnom centru jugoistočne Turske, gradu koji je udaljen oko deset kilometara od sirijskog grada Kobani, saopštili su turski bezbednosni zvaničnici, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << />
Lokalne vlasti su Rojtersu potvrdile da je desetoro ljudi stradalo, a svedoci u agenciji rekli da je broj mrtvih dvostruko veći.

Za sada nije poznato šta je prouzrokovalo eksploziju, ali kako se gradu Suruč nalazi na svega deset kilometara od sirijskog pograničnog grada Kobane gde su se donedavno vodile velike borbe sa džihadistima, sumnja se da iza ovog napada stoji Islamska država.

Najmanje 300 članova Saveza socijalističke omladine nalazilo se u kulturnom centru Amara, koji su učestvovali u letnjoj ekspediciji koja treba da pomogne obnovu Kobanea.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

Teroristički napad u Tuskoj više desetina mrtvih i ranjenih (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2015

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u eksploziji bombe u gradu Suruč poginulo 27 osoba, a više od 100 je ranjeno...Riječ je o terorističkom napadu, rekao je ministar unutrašnjih poslova...Ipak, turski mediji spekulišu da je u eksploziji više od 30 mrtvih kao i da se sumnja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.