Turska: Auto-bomba ubila dete, ranjeno 18 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Auto-bomba ubila dete, ranjeno 18 ljudi

ANKARA -

U eksploziji automobila bombe u gradu Semdinli, u provinciji Hakari na jugoistoku Turske, gde pretežno žive Kurdi, danas je poginulo 11-godišnje dete, a ranjeno je 18 ljudi, saopštili su zvaničnici i bezbednosni izvori.

Turski premijer Tajip Erdogan je izjavio da je napad strašan zato što je stradao civil i dogodio se blizu mesta na kome se održavala svadba, prenosi AFP.

Bomba, koja je raznela izloge obližnjih prodavnica, eksplodirala je kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tuda prošlo policijsko oklopno vozilo, rekli su bezbednosni izvori i zvaničnici.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali kurdski pobunjenici su ranije vršili slične napade na bezbednosne mete.

Semdinli je poprište čestih sukoba turskih snaga bezbednosti i pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

Oko 45.000 ljudi je poginulo od 1984. godine kada je PKK, koju Turska i veliki deo međunarodne zajednice smatraju terorističkom organizacijom, počela oružanu borbu za autonomiju jugoistočnog dela Turske u kome Kurdi čine većinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turska: U eksploziji poginulo dete

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2012, 10:10

U eksploziji automobila bombe u gradu Semdinli, u provinciji Hakari na jugoistoku Turske, gde pretežno žive Kurdi, poginulo je 11-godišnje dete, a ranjeno je 18 ljudi, saopštili su zvaničnici i bezbednosni izvori.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.