Turoperateri iz Kine u poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turoperateri iz Kine u poseti Srbiji

Turistička organizacija Srbije (TOS) je, u saradnji sa Evropskom turističkom komisijom, organizovala studijsku posetu grupe turoperatera iz Kine u periodu od 11 do 15. marta u cilju promocije turističkih potencijala Srbije.

Poseta je organizovana u okviru promocije Godine turizma EU-Kina (ECTI), koja je pokrenuta 19. januara 2018. Veneciji, saopšteno je iz TOS-a.

Ova inicijativa, dogovorena na prošlogodišnjem samitu EU-Kina, ima za cilj podršku razvoju novih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boljih putnih pravaca, promovišući interkulturno razumevanje i unapređenje putovanja i turističkih iskustava, uključujući veću promociju i održiv turizam.

Turistička godina EU-Kina će obuhvatiti niz kampanja putem javno-privatnih partnerstava, poslovnih samita i poslovnih susreta za turističke operatere finansirane iz programa COSME.

Evropa je vodeća destinacija turista iz celog sveta. Prema Barometru Evropske turističke komisije (ETC) iz novembra 2017., kineski turisti će potrošiti više u Evropi nego putnici iz drugih prekomorskih zemalja, a to je veoma značajno i za Srbiju kao turističko tržište.

Kako bi se Srbija uspešno uključila u itinerere kineskih turoperatera za 2018. godinu, TOS je za kineske turoperatere organizovao sastanke sa turističkom privredom, kao i sa turoperaterima iz naše zemlje.

Tokom boravka, gosti iz Kine su obišli manastir Manasiju, Zlatibor i Mokru Goru, Topolu, Sremske Karlovce, Novi Sad i Beograd. Na svim ovim lokalitetima imali su priliku da upoznaju prirodna bogatstva i bogato kulturno nasleđe, a ujedno su uživali u gastronomskim specijalitetima.

Nakon ove studijske posete, od 14. do 18. marta 2018. godine u organizaciji TOS-a, a uz podršku avio-kompanije Katar Erverz, u Srbiji prvi put boravi studijska grupa iz Čengdua - glavnog grada provincije Sečuan koja se nalazi na zapadu Kine.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u januaru 2018. godine Srbija je ostvarila rast broja noćenja od 137 odsto u odnosu na isti mesec 2017.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.