Turistima u Provansi smetaju cvrčci jer su - preglasni

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistima u Provansi smetaju cvrčci jer su - preglasni

Neizbežna je to mediteranska "zvučna kulisa", ali nekim francuskim turistima cvrčci u Provansi jednostavno su - preglasni.

Nekoliko njih požalilo se načelniku slikovitog sela Boset, nedaleko od Tulona, da im ti cvrčci svojom "pesmom" uništavaju odmor.

Neki su se čak raspitivali postoji li neki insekticid koji bi ih "zauvek utišao".

U svetu cvrčaka čuju se samo mužjaci da bi privukli ženke.

"Ovo leto je već pet grupa turista došlo do >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mene i žalilo se da ih cvrči nerviraju od jutra do večeri", rekao je načelnik sela Žorž Ferero u razgovoru za Francuski radio.

"Pokušao sam da im objasnim da je to karakterističan zvuk Provanse, deo našeg folklora, ali bezuspešno. Njima je to zvuk iz pakla i nikako ne shvataju da je to muzika za naše južnjačke uši", dodao je Ferero.

Dodaje i da su neki turisti u lokalnim prodavnicama pokušali da pronađu neko hemijsko sredstvo protiv cvrčaka.

"Stvarno nisu normalni", kazao je.

Objasnio je da se nije radilo samo o Parižanima, koje stanovništvo ruralne Francuske "voli da mrzi".

"Bilo ih je i sa istoka Francuske i iz Bretanje", otkrio je.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Turistima u Provansi smetaju cvrčci jer su preglasni

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2018

Iako je neizbežna mediteranska "zvučna kulisa", nekim francuskim turistima cvrčci u Provansi jednostavno su - preglasni...Nekoliko njih požalilo se načelniku slikovitog sela Boset, nedaleko od Tulona, da im ti cvrčci svojom "pesmom" uništavaju odmor. Neki su se čak raspitivali postoji li neki...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.