Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2019, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turajlić: Sačekati sa odlukom o bojkotu

Članica Političkog saveta Pokreta slobodnih građana Srbijanka Turajlić izjavila je da treba sačekati sa odlukom o bojkotu parlamentarnih izbora.

Ona je za vikend izdanje "Danasa" rekla da PSG o još nije zauzeo nikakav stav o bojkotu iako se lider PSG Sergej Trifunović izjasnio da je bojkot loš izbor.

Turajlić je rekla da iskustvo iz 1997. godine uči da se bojkotom ne postiže "baš velik efekat" jer je teško ubediti građane da ne izlaze na izore, a bojkot, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kako je dodala, znači i da opozicija neće imati posmatrače bez kojih je teško dokumentovati malverzacije.

"S treće strane čak i ako bojkot u smislu smanjenja izlaznosti uspe, pitanje je ko je taj ko će da prihvati nelegitimnost izbora i kako će to da se materijalizuje u cilju promene vlasti u budućnosti", rekla je Turajlić.

Ona je rekla da bi imalo smisla da se opozicija okupi oko principa koje je iznela CRTA i ozbiljno razmisli kojim akcijama bi mogle da se iznude promene koje se traže.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.