Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jan.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tsipras: Ne prekida se otplata duga ali tražimo nove uvjete

Novi grčki premijer Alexix Tsipras rekao je danas na prvom sastanku svoje vlade da neće prekinuti otplatu državnih dugova, ali da želi ponovno pregovarati sa evropskim partnerima o "održivom i pravednom" sporazumu o otplati.

Tsiprasova vlada zalaže se za smanjenje duga i prekid politike štednje da bi se podstaknula privreda.

Jedan od prioriteta vlade biće nalaženje rješenja za "humanitarnu krizu" i pomoć najsiromašnijima, rekao je novi premijer

Bruxelles >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je već upozorio Grčku da poštuje preuzete obaveze iz programa pomoći koju dobija. Program pomoći je pod prethodnom vladom Andonisa Samarasa, već produžen za dva mjeseca, do kraja februara.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras odmah za nove pregovore o dugovima

Izvor: Blic, 28.Jan.2015

Novi grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas na prvom sastanku svoje vlade da neće prekinuti otplatu grčkih državnih dugova, ali da želi da ponovo pregovara sa evropskim partnerima o "održivom i pravednom" sporazumu o otplati i da je spreman da "prolije krv" za vraćanje dostojanstva Grcima..."Među...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.