Trudnica kolabirala na granici, jer nije jela danima

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnica kolabirala na granici, jer nije jela danima

Žena u sedmom mesecu trudnoće izgubila je svest dok je sa većom grupom izbeglica čekala da u Hrvatsku uđe kod sela Bapska. Sirijka i njena beba su dobro, saznaje N1 u vukovarskoj bolnici.

Ona je došla u pratnji dva muškarca koji su je pridržavali i koji su tražili od hrvatske policije da je propuste.

Odmah su u pomoć došli srpska ekipa Hitne pomoći i volonteri. Oni su o njoj brinuli oko petnaest minuta, sve dok je hrvatska ekipa Hitne pomoći nije preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i odvela u Hrvatsku.

Kako N1 saznaje od lekara u vukovarskoj bolnici, trudna Sirijka je svest izgubila zbog iscrpljenosti jer nije jela četiri dana. "U četiri dana pojela je jednu bananu. Ona i beba su dobro, uradili smo ultrazvuk i videli da je sa plodom sve u redu", naveli su lekari.

Suprug, koji je sve vreme uz nju, želi da već danas krenu put Opatovca, a potom i do krajnjeg cilja - Nemačke.

Inače, na vukovarsku ginekologiju dnevno se prosečno javi oko pet do šest trudnica, lekari ih pregledaju, daju im terapiju ako je potrebno i sve one nastavljaju dalje na dug i neizvestan put.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.