Trnovo: Uhapšeni zbog ratnog zločina

Izvor: RTS, 18.Dec.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trnovo: Uhapšeni zbog ratnog zločina

U opštini Trnovo uhapšeni su Marinko i Zoran Bjelica. Oni se sumnjiče da na području Kalinovika 1992. godine ubili četiri civila bošnjačke nacinalnosti.

Marinko i Zoran Bjelica uhapšeni su na području opštine Trnovo u Bosni i Hercegovini, zbog sumnje da su u avgustu 1992. godine ubili četiri civila bošnjačke nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su Marinka i Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bjelicu, koji su osumnjičeni da su kao pripadnici lokalnih srpskih vojnih i policijskih snaga u avgustu 1992. godine postupali suprotno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vreme rata.

Oni se terete da su 1. avgusta 1992. godine u večernjim satima došli u osnovnu školu "Miladin Radojević", u kojoj su držani zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti, da su izdvojili četiri osobe u jednu učionicu i pretukli ih.

Od posledica premlaćivanja jedna osoba je preminula. Sutradan su ponovo došli u školu i, kako se navodi, iz vatrenog oružja ubili još tri civila bošnjačke nacionalnosti.

Uhapšene osobe će biti predate postupajućem tužiocu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.