Trka na Tari: Vozač uleteo u publiku, troje mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka na Tari: Vozač uleteo u publiku, troje mrtvih

U beogradskom Urgentnom centru kasno popodne preminula je treća žrtva nesreće na Tari, koja se dogodila kada je vozač tokom brdske trke izgubio kontrolu nad automobilom i uleteo u publiku.

Automobil koji je uleteo u publiku

 

"Jovana. T. (27), koja je prebačena u Urgentni centar iz Užica preminula je u 17.50", izjavio je za agenciju Beta portparol te zdravstvene ustanove Drago Jovanović.

 

U nesreći su povređene četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << osobe, od koji su dve umrle ubrzo posle nesreće.

Nikola T. iz Bajine Baste umro je na putu do užičke bolnice, dok je Dragiša J. preminuo u bolnici.

 

Jovana T. je sa teškim povredama glave iz užičke bolnice hitno prebačena u Beograd.

Van životne opasnosti je tinejdžer, koji je prebačen na dečiju hirurgiju bolnice u Užicu.

 

Nesreća se dogodila oko 12.30 na trci u kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara, uglavnom iz regiona.

 

Vozač Branimir Simić iz Bjeljine na oko 500 metara od cilja, kod Jasikovice izgubio je kontrolu nad vozilom i uleto u publiku. Odlukom organizatora trka je prekinuta.

 

Organizator trke Dragan Simić, predstavnik auto-kluba "Balkan" rekao je da je sve bilo preduzeto da se trka obezbedi i da je publika bila uklonjena iz nebezbednih mesta, na kojima je bio pojačan broj redara.

 

"Pre nego što je trka puštena pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da mi istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaćići ćemo kasnije sa tim u javnost", rekao je Simić.

U trci je učestvovalo oko 50 vozača.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.