Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan i uvoznici vozila razgovarali o eko-taksi

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa delegacijom Asocijacije uvoznika vozila i delova o pitanju naplate eko-takse za motorna vozila i mogućnosti za uspostavljanje mehanizama kojima bi bili stimulisani uvoz novijih motornih vozila u Srbiji i samim tim smanjenje zagađenja vazduha i životne sredine.

Predstavnici Asocijacije koju je predvodio Miloš Petrović predstavili su trend povećanja upotrebe i više od decenije starih vozila u Srbiji i njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zabrinjavajući uticaj na životnu sredinu.

"Jedan motor Euro 3 kojeg ima većina uvezenih starijih polovnih automobila zagađuje životnu sredinu koliko i 26 motora Euro 6", rekli su predstavnici Asocijacije.

Ministarstvo zaštite životne sredine, kako je dodao Trivan zainteresovano je za rešavanje svih problema u toj oblasti, a jedan od ozbiljn je katastrofalan kvalitet vazduha u mnogim gradovima.

"Nisu tu problem samo kotlarnice, tu je i saobraćaj kao jedan od glavnih uzročnika zagađenja koje ozbiljno ugrožava zdravlje stanovništva. Naš interes je da se borimo za što bolji kvalitet vazduha, a siguran sam da je svima interes da živimo u boljoj i čistijoj Srbiji", rekao je Trivan.

Trivan je izrazio podršku inicijativi da se nađu rešenja koja će uticati na stimulisanje uvoza novijih vozila i smanjenje pritiska na životnu sredinu u celini, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.