Trikovi za pranje kose bez suza

Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi za pranje kose bez suza

Ako vaše dete pred svaki odlozak na kupanje pravi scenu, a pranje kose se pretvara u traumatičan događaj za celu porodicu, evo nekoliko saveta.

1. Napunite kadu pre nego što dete sedne unutra. Šuštanje vode iz česme uglavnom plaši decu, pa kupanje, pre nego što je i počelo, pretvara se u veliki razlog za plač.

2. Kosu deci isperite uz pomoć bokala, a ne tuša. Tuš, takođe zbog buke koju proizvodi, može da bude razlog za strah. Izbegavajte ispiranje sa velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << količinom vode.

3. Ukoliko vaše dete plače kada mu voda prelazi preko lica, pokušajte da im objasnite kako da glavu zabace unazad, da bi im lice ostalo suvo. Koristite često peškir kojim ćete brisati vodu sa lica. Ukoliko pristaje, pranje kose možete da pretvorite u igru, tako što ćete im kupiti naočare za plivanje, pa ispiranje kose neće više biti problem.

4. Ako dete pravi veliki problem, nemojte da ih kupate na silu. Smirite ih, pa pokušajte da ih animirate i okupate kasnije.

5. Povedite ih u kupatilo svaki put kada vi perete kosu. Dopustite im da vam kosu šamponiraju i ispiraju.

6. Fen je još jedan razlog za plač... Najbolje bi bilo da kosu, dok je dete još u kadi, dobro osušite frotirima, a kasnije pokušate da dete zabavite i kada se zaigra, uključite fen da duva najslabije... Možda neće ni primetiti da mu sušite kosu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.