Trikovi da vam prženice uvek uspeju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2018, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi da vam prženice uvek uspeju

Krckave, masne, ali ne previše, mirisne. Tako treba svaki put da vam ispadnu prženice. Omiljeni doručak generacijama spremićete uvek uspešno ako primenite ove proverene savete.

Mark Marfi, sudija kulinarske emisije "Chopped", kuvar i vlasnik nekoliko restorana u Njujorku zna tajnu iza uvek savršenih prženica i sada je podelio sa svetom. "Ne eksperimentišite i ne nasedajte na trikove. Sve što vam treba je najobičniji hleb, bilo koji sa tvrđom koricom, koji je odstojao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dva, tri dana", kaže on.

Na portalu "Real simple" navode da prženice ne treba da pečete na puteru ili masti već na običnom ulju, najbolje suncokretovom. Tako ćete dobiti visoke temperature prženja koje neće zahtevati da hleb predugo stoji u masnoći.

Ključ hrskave spoljašnjosti i mekane unutrašnjosti je u sledećem: svaku krišku hleba sa obe strane pospite sa malo mešavine brašna i soli ili šećera ako ćete prženice jesti kao sladak doručak. To će dati još hrskaviju i slađu koricu. Potom ih stavite na tiganj sa nelepljivom površinom ili na tiganj od livenog gvožđa koji je dobro zagrejan i čekajte da obe strane postanu zlatno-braon boje. Potom ih premestite na pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu na 175 stepeni na 10 do 15 minuta. Ta završnica će dati hrskavu koricu i kremastu unutrašnjost.

Za dva parčeta hleba potrebno je da umutite četvrtinu šolje mleka i jedno jaje za umakanje hleba.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.