Tridesetpeti protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tridesetpeti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

U Beogradu se i ove subote održava protest građana i dela opozicije "Jedan od pet miliona".
Protest je počeo oko 19 časova kod Terazijske česme minutom ćutanja za sve stradale u hrvatskoj akciji Oluja.

Okupljenima su se obratili Uroš Marković i profesor Janko Veselinović koji je rekao da je borba za slobodne izbore i medije borba za sigurnu budućnost.
Nakon toga protestna kolona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se pored Predsedništva uputila ka Crkvi svetog Marka, gde će učesnici zapaliti sveće u znak sećanja na žrtve Oluje.
Prvi protest održan je 8. decembra, i od onda se upućuju zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.
Na jednom od prethodnih protesta, demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.
Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest "1 od 5 miliona": Još malo vremena da Vučić ispuni uslove za izbore

Izvor: VOA, 03.Avg.2019

Antivladin protest pod nazivom "Jedan od pet miliona" po 35. put održan je u subotu predveče u Beogradu, a demonstranti su još jednom poručili da se na izbore neće ići ukoliko oni ne budu demokratski. Protest je počeo ispred Terazijske česme minutom ćutanja za žrtve hrvatske vojno-policijske...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.