Izvor: B92, 15.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal demantuje pisanje "Kurira"

Hag -- Predstavnica za štampu Tribunala demantovala da je Hag doneo odluku o puštanju Slobodana Miloševića na lečenje u Rusiju.

"To su čiste spekulacije, Veće koje sudi Miloševiću još uvek razmatra zahtev da se optuženi privremeno pusti iz pritvora", rekla je u Hagu predstavnica za štampu Haškog tribunala Aleksandra Milenov povodim pisanja beogradske štampe.

Krajem januara, Milošević je podvrgnut dodatnim lekarskim ispitivanjima kako bi se utvrdila njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reakcija na lekove koji su mu prepisani, i ti nalazi su uključeni u dokumentaciju koju razmatra sudsko veće, uz bezbednosne garancije Vlade Rusije.

Atlagić nov svedok

Nakon Branka Kostića, bivšeg potpredsednika Predsedništva SFRJ, Slobodan Milošević izveo je 50 svedoka odbrane, Marka Atlagića. Svedok je predstavljen kao bivši zastupnik u Saboru Hrvatske i sadašnji profesor filozofije na Univerzitetu u Mitrovici. Atlagić je u prvom delu svedočenja govorio o pritiscima na Srbe iz Hrvatske po dolasku na vlast HDZ-a i Franje Tuđmana. Suđenje Slobodanu Miloševiću, koji je optužen za zločine u Hrvatskoj i na Kosovu i genocid u BiH nastaviće se u sredu, 22. februara.

Babić svedoči kod Martića

Bivši premijer i predsednik RSK, Milan Babić, započeo je svedočenje na suđenju Milanu Martiću pred Haškim tribunalom. Babić je 2004. godine osuđen na 13 godina zatvora nakon što je priznao krivicu za zločine počinjene nad Hrvatima tokom prve polovine 90-ih na teritoriji bivše RSK. On je već svedočio na suđenjima Slobodanu Miloševiću i Momčilu Krajišniku. Haški tribunal drži u tajnosti lokaciju na kojoj Babić, jedan od najvažnijih insajdera Tužilaštva u Hagu, služi svoju kaznu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.