Izvor: B92, 18.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri projekta za pomoc stanovnistvu Jugoslavije

Savez za promene predlozice u sredu na sastanku Trilateralne komisije u Budvi tri projekta pomoci stanovnistvu u zemlji, saopstili su na konferenciji za novinare lideri Saveza Dragoslav Avramovic i Zoran Djindjic, koji ce i ucestvovati na sastanku u Budvi, javlja B2-92. Avramovic je objasnio da je Savez za promene predstavnicima EU i SAD vec dostavio elaborate tri projekta: "Jedan je projekat pomoci u energentima. Imamo novi projekat za dvadeset tri varosi, ukljucujuci Beograd. Drugi projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pomoc u hrani i osnovnim potrebstinama najsiromasnijim porodicama u nekih trinaest varosi u Srbiji i treci je pomoc penzionerima sa niskim penzijama, koji bi odmah trebalo da pocne u februaru ove godine", izjavio je Avramovic.

"Savez demokratskih partija predlozice na sastanku trilateralne komisije u Budvi, da u paket humanitarne pomoci gradovima u Srbiji, posebno budu ukljuceni Vojvodina i Sandzak", rekao je za B2-92 koordinator ovog Saveza, Zarko Korac. On je posebno naglasio da ce insistirati na Sandzaku, koji je nazvao "crnom rupom" u humanitarnoj pomoci, kao i na projektu pomoci bolnicama. Koordinator Saveza demokratskih partija dodao je da predstavnike opozicije takodje zanima da li se nesto promenilo u odnosima medju evropskim partnerima od dolaska na mesto predsedavajuceg Evropske unije, Portugalije - "ova zemlja je vec izrazila spremnost da nam pomogne", naglasio je Korac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.