Tri miliona dolara za ubistvo Trampa je smešno

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tri miliona dolara za ubistvo Trampa je smešno"

"Ponuda iranskog poslanika za nagradu od tri miliona dolara onome ko ubije američkog predsednika Donalda Trampa je smešna."

Ovo je izjavio je u utorak predstavnik SAD u pregovrima o razoružanju Robert Vud.

On je ocenio da ta izjava ukazuje na terorističku podlogu iranske vlade, prenosi Rojters.

"To je jednostavni smešnok ali daje osećaj terorističke podloge tog režima koji mora da promeni svoje ponašanje", rekao je Vud novinarima u Ženevi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iranski poslanik Ahmad Hamzeh ponudio je na sednici parlamenta nagradu od tri miliona dolara "onome ko ubije američkog predsednika Donalda Trampa".

Hamzeh je nagradu ponudio "u ime naroda provincije Kerman", ali nije precizirao da li su odluku da se preti američkom predsedniku donele iranske verske vođe, navodi Rojters.

Britanska agencija ukazuje na to da je Kerman rodno mesto iranskog vojnog komandanta Kasema Sulejmanija koji je ubijen 3. januara u američkom vazdušnom napadu dronom kod Bagdada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.