Trese se tlo: Borbeni avioni su poleteli

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 15:31

Trese se tlo: Borbeni avioni su poleteli

U 14.59 u Zagrebu je jako zagrmelo.

Reč je o najavljenom probijanju zvučne barijere. Ali Zagrepčane je uznemirio jak prasak, pa su potres prijavili i na EMSC aplikaciji i sajtu.

"U okviru planskih zadataka Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, piloti 191. lovačke eskadrile 91. krila, u ponedjeljak, 31. jula i utorak, 1. avgusta 2023. godine, od 10.00 do 18.00 časova, će sprovodi redovne letne aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučne barijere. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predviđene su aktivnosti tokom kojih se može očekivati probijanje zvučne barijere na područjima Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, dok poštujući sve mere bezbednosti.

"Naglašavamo da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti u područjima propisanih zona letenja obavlja u skladu s propisima i pravilima koja uređuju korištenje zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Za vrijeme leta i zbog probijanja zvučne barijere, potrebno je izvršiti Očekuje se kratkotrajna pojačana buka, a građane molimo za strpljenje i razumevanje“, poručili su jutros iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Probijanje zvučnog zida uznemirilo Zagrepčane, prijavljivali i potres

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2023

U Zagrebu u 14:59 časova danas odjeknuo je jak prasak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.