Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći pokušaj da UIO nađe svoj krov

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH raspisala je novi, treći tender za kupovinu objekta u Banjaluci, u koji će biti smješteni radnici Središnjeg ureda i banjalučkog Regionalnog centra.

Pare, odnosno 35 miliona maraka, već su obezbijeđene za ovu svrhu, potvrđeno je "Nezavisnim" u UIO BiH.

U potrazi su za samostalnom poslovnom građevinom u gradu na Vrbasu, na udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta, koje se nalazi u Ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bana Lazarevića.

Pravo da se prijave imaju svi vlasnici nekretnine bez tereta, s tim što moraju da ispune i neke uslove, ali i dostave dokaze propisane tenderskom dokumentacijom.

Ponude se mogu dostavljati do 12. aprila u podne, a ponuđači bi, sudeći po načinu bodovanja, morali da se pobrinu da zatraže što manje para.

Naime, ponuđena cijena objekata koji su predmet kupoprodaje donosi 85, a kvalitet gradnje i funkcionalne karakteristike tek 15 bodova.

Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju UIO BiH, rekao je da je ovo treći put kako UIO raspisuje oglas za kupovinu objekta u Banjaluci.

"Podsjećamo, 2014. godine Uprava je raspisivala javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, koji je poništen, jer nije dostavljena nijedna prihvatljiva ponuda. Nijedna prihvatljiva ponuda nije dostavljena ni kada je Uprava prošle godine raspisivala ponovni javni oglas za kupovinu poslovnog objekta u Banjaluci, pa je i on poništen", podsjeća Kovačević.

On ocjenjuje da postoje stvarne potrebe za kupovinu objekta te podsjeća da je u prethodnim godinama UIO riješila smještaj službenika u novosagrađene objekte u regionalnim centrima Mostar, Tuzla i Sarajevo.

"S obzirom na to da poslovni prostori koje koristi Središnji ured UIO BiH i sjedište Regionalnog centra Banjaluka ne zadovoljavaju potrebe smještaja zaposlenih te da Središnji ured i Regionalni centar Banjaluka koriste dio prostora za smještaj zaposlenih po osnovu ugovora o zakupu, ocijenjeno je neophodnim da se ponovo raspiše javni oglas za prikupljanje ponuda za nabavku poslovnog objekta", naveo je Kovačević.

Inače, UIO BiH za zakup kancelarijskog prostora za smještaj službenika u Banjaluci mjesečno plaća 37.290 KM, što godišnje iznosi 447.480 KM.

Hoće li Upravu, u potrazi za vlastitim smještajem, poslužiti treća sreća i ko se sve prijavio da im proda zgradu u Banjaluci, biće poznato 12. aprila, kada će, 15 minuta nakon podneva, ponude biti javno otvorene.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.