Treća Srbija prikuplja potpise za Zakon o reprogramu dugova

Izvor: Press, 01.Mar.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija prikuplja potpise za Zakon o reprogramu dugova

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović izjavio je danas da je ta stranka, koja je deo vladajuće većine u gradskoj skupštini Novog Sada, ovog vikenda počela akciju prikupljanja potpisa za Zakon o opštem reprogramu dugova građana prema državnim firmama.
Parović je, kako se prenosi u saopštenju Treće Srbije, rekao da se ta akcija odvija u velikom broju gradova u Srbiji i da protiče veoma dobro.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
"Odziv građana je dobar i on pokazuje da je problem starih dugova i privatnih izvršitelja, koji zbog istih građanima stalno prete plenidbom imovine zaista veoma veliki", rekao je Parović i dodao da iza te akcije Treće Srbije "svakim danom staje sve više organizacija i sindikata".

Po njegovim rečima, akciju su do sada podržali sindikat Solidarnost, industrijski sindikat šinskih vozila, Sindikat prosvetnih radnika Smederevska Palanka, kao i organizacije "Belocrkvanska slobodna inicijativa" i "Domaćinski za Palanku".

"Za nas je očuvanje socijalnog mira u državi patriotsko pitanje broj jedan i mi iz Treće Srbije smatramo da se svi državni i društveni resursi moraju staviti u službu običnih ljudi koji danas trpe najveće pritiske krize u kojoj se nalazimo", istakao je Parović. 

On je pozivao i sve druge organizacije kojima je, kako je rekao, "interes građana Srbije važniji od mišljenja MMF-a", da se zajednički angažuju kako bi pomenuti zakon bio izglasan.

Da bi se predlog Zakona našao pred poslanicima Narodne Skupštine Republike Srbije neophodno je da ga svojim potpisima podrži najmanje 30.000 građana Srbije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Treća Srbija prikuplja potpise za Zakon o reprogramu dugova

Izvor: Blic, 01.Mar.2015

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović izjavio je danas da je ta stranka, koja je deo vladajuće većine u gradskoj skupštini Novog Sada, ovog vikenda počela akciju prikupljanja potpisa za Zakon o opštem reprogramu dugova građana prema državnim firmama...Parović je, kako se prenosi u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.