Treća Srbija: Zaustavimo hiperprodukciju kockara

Izvor: Press, 08.Feb.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija: Zaustavimo hiperprodukciju kockara

"Prema statističkiim podacima, blizu pola miliona građana Srbije zavisno je od kocke. Kada pogledamo suštinsko značenje ove brojke, jasno je da se pola miliona roditelja, baka, deki, supruga bori i trpi zbog ovog sve prisutnijeg društvenog problema, a da će usled nedostatka sistemskih rešenja i brige, taj broj dodatno i još brže rasti u vremenu pred nama", navodi se u saopštenju Treće Srbije.
Ova organizacija insistira na rigoroznoj kontroli blizine kazina i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kladionica školama, boljem sprovođenju postojeće kaznene politike i pooštrovanju iste po ovom pitanju i po pitanju kockanja maloletnika.
"Potrebno je ispitati okolnosti pod kojim su brojne kockarnice otvorene i pitanje legalnosti njihovog rada, ali i postaviti više kriterijume i oštrije finansijske i druge zahteve za otvaranje kazina, kako bi se smanjila njihova ogromna brojnost. Treća Srbija insistira da se jedan deo zarada kladionica, kockarnica i kazina preusmeri u formiranje državnog tela koji bi se na nivou čitave Srbije bavio ne samo lečenjem od kocke, već i prevencijom i kampanjom koja ukazuje na opasnosti i rizike kockanja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.