Treća Srbija:Izgraditi vetroparkove

Izvor: B92, 11.Mar.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija:Izgraditi vetroparkove

Beograd -- Beograd je ogroman potrošač energije, zbog čega je potrebno insistirati na energetskoj efikasnosti kako bi se potrošnja smanjila, smatra Treća Srbija.

Član Predsedništva te partije Branimir Jovanović izjavio je da treba investirati u obnovljive izvore energije, što je budućnost i Beograda i Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Jovanović je ukazao da Beograd mora odlučnije krenuti u izgradnju vetroparkova za čiju izgradnju su predvidjene četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokacije u gradu i koji bi mogli pokrivati 10 odsto ukupne energije potrebne gradu.

"Što pre moramo ispitati prednosti i nedostatke ovakvih vetroparkova, a svakako da se ti projekti mogu realizovati kroz javno privatno partnerstvo tako da modernizuju i racionaliziciju energosnabdevanje Beograda", zaključio je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.