Izvor: Blic, 06.Nov.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se novac za kupovinu objekta

S obzirom na oprečne informacije iz stranaka u gradskoj vlasti, u ovom trenutku nije poznato da li je Grad odustao od kupovine zgrade "Ineks Interseksporta” u Ulici kraljice Marije 1. U LDP kažu da ova zgrada neće biti kupljena, dok u vladajućoj koaliciji ističu da se od ovog posla neće odustati, već da će novac biti obezbeđen, samo iz drugih izvora.



U LDP kažu da je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća usvojen amandman ove stranke na rebalans budžeta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se odnosi na kupovinu zgrade "Ineksa”.

- Sa Agencije za investicije "skinuta” je stavka za kupovinu zgrade. Koliko znam, gradska uprava neće kupovati ovaj objekat - kaže Dejan Ranđić, šef odborničke grupe LDP u Skupštini grada.

Sa druge strane, u vladajućoj koaliciji kažu da se od ovog posla nije odustalo, ali da se traže načini kako bi ona mogla da bude kupljena, samo sa druge pozicije.

- Razmišlja se o tome da ta sredstva budu "skinuta” sa samo jednog gradskog preduzeća. U ovom trenutku, toliko novca ima JKP "Gradska čistoća” - kaže izvor "Blica” iz vladajuće koalicije.

Prema njegovim rečima iz budžeta se "briše” stavka namenjena kupovini zgrade "Ineksa”, ali se od ovog posla neće odustati, tim pre što je Grad na ime učešća u javnom nadmetanju za njenu kupovinu već platio 400 miliona dinara.

- Sklon sam da pomislim da LDP, rekavši javno koliko Grad novca planira da izdvoji za kupovinu zgrade, možda pokušava da nekom drugom pojedincu ili firmi omogući kupovinu odličnog poslovnog prostora po zaista povoljnoj ceni - kaže izvor "Blica”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.