Traže 11 miliona evra za zemljište u Bečićima

Izvor: Šumadija Press, 23.Apr.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže 11 miliona evra za zemljište u Bečićima

Kompanija Zastava vozila podnela je tužbu Privrednom sudu u Podgorici protiv hotelske grupe Montenegro Stars, u čijem je vlasništvu hotel Splendid.

Kompanija tužbom traži naknadu od 11 miliona evra za zemljište u Bečićima, na kojem je izgrađen hotel “Splendid”.

Ovoj spor bi mogao doći pred državna vrata, jer je Vlada prodajom starog “Splendida” na sebe preuzela sve buduće tužbe.

Tužba je predata Privrednom sudu početkom prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << sedmice, a srpska kompanija potražuje naknadu po osnovu zemljišta čiji je (su)vlasnik bila još u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji.

Suvlasnik “Splendida” Žarko Radulović iznenađen je vešću o tužbi zavedenoj u Privrednom sudu, budući da sa kragujevačkom kompanijom, do sada, nisu imali nikakav spor, niti su o njoj još zvanično obavešteni.

- Ne mogu nas da tuže, neka tuže državu. Do sada smo imali 18 sporova i svaki smo dobili na sudu – kazao je Radulović.

On je naveo da su se prilikom kupovine zmljišta od državne kompanije HTP Budvanska rivijera, u kupoprodajnom ugovoru zaštitili posebnom klauzulom na način što je država Crna Gora na sebe preuzela sve moguće sporove u vezi sa zemljištem.

Tačno je da je Zastava sa Fabrikom šamota iz Aranđelovca ranije otkupila zemljište od bivših vlasnika u Bečićima i imali ga u svom vlasništvu, ali je ono potom prodato HTP Avala, koji je kasnije postao dio HTP Budvanska rivijera – objasnio je Radulović.

Kompanija Montenegro Stars, u kojoj su suvlasnici domaći i ruski biznismeni, na temeljima starog hotela u Bečićima pre devet godina izgradila je luksuzni hotel “Splendid” koji ima pet zvezdica.

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

TUŽE CRNOGORCE: Zastava traži od Splendida 11 miliona evra

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 07:20

Kompanija „Zastava vozila“ iz Kragujevca sudskim putem zatražila odštetu jer je luksuzni hotel izgrađen na njenom zemljištu u Bečićima..BEOGRAD - Kompanija „Zastava vozila“ iz Kragujevca tužila je hotelsku grupu „Montenegro stars“ u Crnoj Gori jer je luksuzni hotel „Splendid“ u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.