Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transparentnost: Objaviti ko su sve savetnici u Vladi

Organizacija Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da bi Vlada Srbije trebalo da objavi ko je sve zaposlen kao savetnik predsednika i potpredsednika Vlade, kao i kakva su mu ovlašćenja, kako bi se sprečile razne vrste prevara.

TS podseća da mnoga bitna pitanja u vezi sa radom savetnika uopšte nisu zakonski uredjena, uključujući i eventualni sukob interesa jer oni nemaju ni svojstvo javnih funkcionera, ni status državnih službenika, zbog čega bi Vlada trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da donese akte kojima bi rad savetnika bio preciziran.

Kako TS navodi, povod za takav apel je slučaj čoveka, koji je predstavljajući se kao savetnik u kabinetu premijera Srbije, uzeo 33 hiljade evra mita da bi sprečio hapšenje.

"Ovaj slučaj ukazuje da gradjani i dalje misle da preko veza u izvršnoj vlasti mogu da utiču na rad policije i tužilaštva, a takve prevare ne bi bile moguće ili bi bile manje verovatne kada bi gradjani mogli da provere ko sve savetuje predsednika i potpredsednike Vlade i kakva zaduženja i ovlašćenja ima", navodi se u saopštenju TS.

TS navodi i da je nekoliko puta od Vlade pokušala da dobije informacije o tome ko su sve savetnici i po kojem pravnom osnovu, ali ni jednom nije dobila odgovor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TS: Objaviti ko su sve savetnici u Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016

Organizacija Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da bi Vlada Srbije trebalo da objavi ko je sve zaposlen kao savetnik predsednika i potpredsednika Vlade, kao i kakva su mu ovlašćenja, kako bi se sprečile razne vrste prevara...TS podseća da mnoga bitna pitanja u vezi sa radom savetnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.