Trampu preti višemilionska novčana kazna

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 13:41

Trampu preti višemilionska novčana kazna

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu moglo bi biti naloženo da plati višemilionsku novčanu kaznu u drugom građanskom sudskom postupku.

Protiv njega se postupak vodi po tužbi za silovanje spisateljice E. Džin Kerol, koje se, navodno, dogodilo pre više decenija.

Izbor porote za drugo suđenje biće održan danas u saveznom sudu na Menhetnu, prenosi Rojters.

Tramp je ranije rekao da želi da prisustvuje i da svedoči na ovom suđenju, za razliku od prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudskog procesa, kada to nije hteo.

Porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerolovoj 5 miliona dolara jer ju je seksualno zlostavljao u kabini za presvlačenje u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu, što je on nazvao klevetom i porekao 2022. godine.

U drugom suđenju porota mora da utvrdi koliko još Tramp mora da plati bivšoj kolumnistkinji magazina Elle zbog klevete 2019. godine, u vreme kada je bio na dužnosti predsednika SAD.

Okružni sudija Luis Kaplan, koji je vodio postupak, zabranio je Trampu da tvrdi da nije klevetao ili seksualno zlostavljao Kerolovu ili da je ona izmislila optužbu protiv njega.

U oba slučaja, Tramp (77) je tvrdio da ne poznaje Kerolovu i da je ona izmislila njihov susret da bi prodala svoje memoare.

Kerolova (80) traži da Tramp plati 10 miliona dolara nadoknade štete plus kaznenu odštetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.