Trampu dati dve nedelje pred proces o opozivu

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 08:47

"Trampu dati dve nedelje pred proces o opozivu"

Republikanski lider Senata Mič Mekonel predlaže da se bivšem predsedniku Donaldu Trampu da dve nedelje da se pripremi za suđenje o opozivu, javlja ''Politiko''.

Demokrate žele da se slučaj opoziva bivšeg predsednika što pre završi uz obrazloženje da je neophodno potpun obračun pre nego šro zemlja i Kongres nastave dalje, prenosi AP.

Međutim, Mekonel je u saopštenju objavljenom u četvrtak uveče, predložio duži rok koji će omogućiti da Predstavnički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dom prenese tačku dnevnog reda o opozivu na sledeću nedelju, 28. januara.

Nakon toga, Senat će dati predsednikovom timu odbrane i tužiocima Doma dve nedelje da podnesu podneske, dok bi rasprava na suđenju verovatno počela sredinom februara.

"Republikanci u Kongresu su veoma ujedinjeni u vezi principa da institucija Senata, kabinet predsednika i sam bivši predsednik TRamp zaslužuju potpun i pošten proces koji poštuje njegova prava i oužbiljna činjenična, pravna i ustavna pitanja", rekao je Mekonel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.