Trampov bivši advokat vrćen u zatvor

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 06:38

Trampov bivši advokat vrćen u zatvor

Vašington -- Bivši lični advokat predsednika SAD Donalda Trampa, Majkl Koen, vraćen je u zatvor zato što je odbio da potpiše sporazum o uslovima kućnog pritvora.

Kako su regli tužioci, razlog njegovog vraćanja u zatvor nije plan da objavi knjigu u kojoj kritikuje Trampa

Sudsko ročište, na kojem će se odlučiti da li su povređena ustavna prava Koena kad je vraćen u zatvor 9. jula, biće održano u četvrtak, prenosi AP.

Koen (53) je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužio službenike saveznog zatvora, među kojima je i glavni tužilac Vilijam Bar, rekavši da je vraćen u zatvor u Otisvilu u Njujorku kako bi bio sprečen da objavi knjigu o svojim iskustvima sa Trampom.

Koen je u maju poslat na kućno izdržavanje kazne sa ostalim zatvorenicima dok su vlasti pokušavale da uspore širenje koronavirusa u saveznim zatvorima.

On je izdržao jednu od tri godine kazne na koliko je osuđen nakon što je priznao krivicu za optužbe za finansiranje kampanje i da je lagao Kongres, između ostalog.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMPOV BIVŠI ADVOKAT VRAĆEN U ZATVOR: Majkl Koen podneo tužbu, tvrdi da hoće da ga spreče da objavi knjigu

Izvor: Kurir, 23.Jul.2020

Bivši lični advokat predsednika SAD Donalda Trampa, Majkl Koen, vraćen je u zatvor zato što je odbio da potpiše sporazum o uslovima kućnog pritvora, a ne zato što je planirao da objavi knjigu u kojoj kritikuje Trampa, rekli u sredu tužioci.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.